onsdag 12. november 2008

Ayalim.





Tema: Glimt fra Israel
Av: Torbjørn Ekroll
Publisert: Mandag 29. september 2008 i Hjelp Jødene Hjem Informasjonsavis.

AYALIM - et nytt, fantastisk ungdomstiltak
For 4-5 år siden begynte to ungdommer et idealistisk arbeid for utkantene i Israel.
Etter endt militærtjeneste og en liten tur rundt i verden, møttes de og fant
ut at de hadde mye de samme tankene, de ville bruke livet sitt og studietiden til å gjøre noe for utsatte og ressurssvake småbyer og utkanter i Israel.
Nå er det bare plass til en kort omtale her, men vi kommer tilbake med en reportasje om dem og arbeidet deres i avisen i november. Ideen var å få med seg flere idealistiske studenter til å gi minst fire år av livet sitt ved å slå seg ned i Negev
og Galilea for å gi hjelp til svake bosettinger og lokalsamfunn, der det ofte var bare eldre igjen. De satte i gang i en vanskelig liten "grend" i Negev og fikk to enkle "caravans", brakker, der det startet!

Hovedkonseptet er at unge studenter forplikter seg til å bo sammen i mindre "brakkebyer", de får en liten sum til å leve av og gir mye av sin fritid til å sette i stand forsømte boområder, hjelpe gamle og syke, sette i stand barnehager osv.

I dag har de 11 bosettinger med hele 450 studenter rundt i landet, de fleste i Negev og Galilea. Det var fantastisk å få se og møte dem ved Gaza-grensa nå i sommer! Også nye immigranter får hjelp av Ayalim, bl.a. fordi noen av de "nye" er med blant de 450 idealistene.

Nå gleder vi oss til i oktober å ta deltagerne på turen med til "brakkebyene" og vise dem Ayalim i Sha'ar Negev, "vennskapskommunen" vår ved Gaza-grensa!

På grunn av den gode gaveinngangen har vi allerede kunnet sende et tilskudd til Ayalim.



2 kommentarer:

Dina sa...

Don't you love what the Ayalim are doing!? At Ashalim, where they are in the Negev, the REAL housing company is doing wonders with solar powered houses.
http://www.realhousing.net/innovation/affordable.html

Bestemor Aud sa...

Yes, it's really encouraging what young people can do with entusiasme and love. They are an ideal for all of us!